Vérben tocsogó húscafat, sokaknak ez a kép ugrik be a steakről pláne ha azt "véresen" kínálja valamelyik étterem az étlapján, azonban nem kell ettől az ételtől ennyire félni, tudják ezt jól a gasztroguruk és persze az ínyencségeket kedvelő éttermek látogatói. Egy neves valamire magát adó étterem kínálata nem is nélkülözheti a steak valamilyen formáját, legyen az bár véres, félig-, vagy jól átsütve. Ezen ételek közös jellemzője, hogy magyaros nevén vesepecsenyéből de talán úgy ismertebb, hogy bélszínből készülnek (a kettő tudni illik ugyanaz). Szóval a marhahát egy bizonyos része, az izomzatának pontosan azon fertája amelyet a marhák nemigen használnak, ráadásul igen kicsi része, emiatt is a drágább húsfajták közé tartozik így a bélszín ára többszöröse a marhahús többi részének, pláne abban az esetben ha az valamely különleges húscélra tenyésztett marhából származik. Így az éttermek kínálatában is a versepecsenyéből készült ételek a drágább, felső kategóriába tartoznak. Eleve Hazánkban a marhahús fogyasztás kisebb mértékű, mint más országokban, egyesek szerint ennek oka a török hódoltság időszakáig vezethető vissza, ugyanis mint köztudott a muzulmán vallás nem engedi a sertéshús fogyasztását, így a törökök a marhát vitték el a gazdaságokból, disznó pedig ott maradt a tanyákon. Bár lehet, hogy az egésznek nincs semmi valóságalapja mindenesetre jól hangzik.
Bélszín vagy vesepecsenye
Bélszín vagy vesepecseny és egyéb marhahússzeletek
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://legjobboldalak.blog.hu/api/trackback/id/tr5013712550
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.